Pro soubory

Přihlášku vyplňte do 31. ledna 2019 – zde ke stažení. Přijetí přihlášky bude potvrzeno emailem!

V případě zájmu není problém pro soubory zajistit ubytování přímo v Klubu Mlejn. Vřele doporučujeme souborům zúčastnit se programu všech přehlídkových dnů.

Soubory se mohou přehlídky zúčastnit s divadelními inscenacemi bez omezení druhového či žánrového (např. činoherní divadlo, hudební divadlo, pohybové a taneční divadlo, loutkové divadlo, divadlo pro děti aj.).

Soubory, které uspějí v krajském kole, jsou doporučeny k výběru do národních kol: Mladá scéna (Ústí nad Orlicí) nebo Šrámkův Písek (Písek). Obě přehlídky jsou výběrovými místy na celostátní přehlídku Jiráskův Hronov.

Stodůlecký Píseček je určen studentským a experimentujícím souborům ve věku od 15 let.

Mladá scéna je koncipována jako celostátní přehlídka středoškolských a dalších mladých divadelních souborů, umožňující setkání, prezentaci a konfrontaci jejich práce. Hlavními cíli přehlídky jsou podpora zájmu mladých lidí o divadelní aktivity, vzájemná inspirace a kultivace studentské divadelní činnosti.

Šrámkův Písek je koncipován jako celostátní přehlídka neprofesionálních divadelních souborů, jejichž inscenace se vyčleňují z tradičního proudu divadla, používají osobité a experimentální tvůrčí postupy nebo se pohybují na pomezí divadla a dalších uměleckých druhů. Posláním přehlídky je podpora alternativní divadelní tvorby, vzájemná inspirace a otevření hranic mezi různými metodami a formami práce v divadelních souborech.